נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות RSS עדכונים
בניית אתרים
RSS UnderWarrior Forums : RSS בניית אתרים
נושא

נושא: המשך לימודי PHP - איפה?

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
_Ran_
משתמש פעיל
משתמש פעיל
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 29 October 2007
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 03 December 2007 בשעה 13:30 | IP רשוּם
ציטוט _Ran_

שלום, אני לומד PHP ודי נתקעתי :P אני לא יודע בדיוק לאן להמשיך, יש לכם מקום שאתם ממליצים ללמוד ממנו? או שאולי כדאי לי לקחת קורס?
עברתי על 99% מhttp://php.eitan.ac.il, בW3SCHOOLS עברתי על הכל חוץ מהפרקים שמתייחסים ל PHP XML + PHP And AJAX .
נשאר לי עוד קצת לעבור ב: http://www.learnphp.co.il/

חוץ מזה, אני לא יודע איפה ללמוד. אני יודע שיש לי עוד הרבה לעשות... אני רוצה להיות מסוגל לבנות פורום בעצמי ואני לא מרגיש שאני מסוגל לעשות את זה עכשיו אחרי הלימוד. אם אני אבוא עכשיו לנסות לבנות פורום (אפילו פורום לא מאובטח בלי לחשוב על כתיבה נכונה בלי פרצות, פורום שעובד פשוט), אני לא אצליח...
לאן להמשיך? איך להתקדם?
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של _Ran_ חפש הודעות אחרות של _Ran_

turj
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 03 December 2007 בשעה 17:19 | IP רשוּם
ציטוט turj

עכשיו אתה צריך ללמוד sql ...
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של turj חפש הודעות אחרות של turj בקר בדף הבית של turj

_Ran_
משתמש פעיל
משתמש פעיל
סמל אישי

נשלח בתאריך: 03 December 2007 בשעה 17:48 | IP רשוּם
ציטוט _Ran_

למדתי SQL בwww.W3SCHOOLS.com בפרק של PHP (יש שם נספח על PHPּMYSQL ומוסבר שם SQL ברמה בסיסית). האם אני צריך ללמוד SQL ברמה מעמיקה יותר ממה ששם? (יש באתר גם SQL בנפרד).
אם כן, מאיפה ללמוד? יש לכם אתר מומלץ? כדאי גם מW3SCHOOLS?

נאוה
פורומיסט על
פורומיסט על
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 06 August 2006
מדינה: Israel
נשלח בתאריך: 03 December 2007 בשעה 20:34 | IP רשוּם
ציטוט נאוה

רן,
אני עדיין לא התחלתי ללמוד,
אבל קניתי את הספר בעברית:
php 5 מדריך שימושי. מאת סטיבן הולצנר.
הוצאת פוקוס. עשיר בקטעי קוד.
זה די קשה למי שאין לו שום רקע בתכנות.
נראה לי שלך זה יהיה מצויין.
נראה לי ספר מצויין.

ויש את האתר הזה:
http://www.php.net/

בהצלחה.

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של נאוה חפש הודעות אחרות של נאוה בקר בדף הבית של נאוה

turj
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 03 December 2007 בשעה 21:04 | IP רשוּם
ציטוט turj

אם אתה יודע את כל הבסיס, תתחיל לבנות את הפורום....
תלמד תוך כדי, זאת השיטה....כל פעם שתתקע, תצטרך שוב ללכת לגוגל, לקרוא על נושא מסויים ולהמשיך.
רצוי גם שתלמד בזמן העבודה sql ברמה יותר מתקדמת, אם לא תעשה את זה, התכנות שלך יהיה גרוע, אפשר לעשות הכל עם ידע בסיסי של sql אבל זה לא יעיל...
אני מכיר הרבה אנשים שלא יודעים מזה join ב sql אז הפ פועלים בשיטה שגויה ומשתמשים בלולאות של php בשביל לעשות join
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של turj חפש הודעות אחרות של turj בקר בדף הבית של turj

_Ran_
משתמש פעיל
משתמש פעיל
סמל אישי

נשלח בתאריך: 05 December 2007 בשעה 01:06 | IP רשוּם
ציטוט _Ran_

אוקיי תודה על הטיפים... יש טעם לקנות ספר של PHP ? אם כן, מה אתם ממליצים? נאווה ראיתי את ההצעה שלך, אני מחכה לחיזוקים/הצעות נוספות :)
ד"א מצטער על התגובה המאוחרת, לא היה לי זמן לכתוב ביומיים האחרוניים, הם היו די עמוסים ולא נגעתי בתכנות לצערי.

יש לי שאלה נוספת - הבנתי שיש הרבה פרצות אבטחה בכתיבת קודים בPHP שלא נכתבים טיפ טופ, כמו למשל הכנסת פקודות דרך input , להצליח להתחבר לבסיס נתונים באופן ידני בגלל שהתחברות אליו לא הייתה מוסתרת בקוד וכד'. כמובן שאם אני אצליח לכתוב פורום, יהיו בו הרבה מאוד פרצות אבטחה, ואני רוצה להכיר חלקן מראש כדי להימנע מהן.
אשמח אם תוכלו לתת טיפים לבעיות אבטחה ידועות שנוצרות עקב כתיבת קוד לא בטוח (לווא דווקא בכתיבת פורום, בPHP בכללי) - תציגו בעיות אבטחה ואת הפתרון שלהן כמובן. אני בטוח שלחלקכם יש ניסיון עם בעיות אבטחה שונות שנוצרו בכתיבת מערכת או איזשהו קוד  PHP , ואם תציגו אותן זה יכול לעזור מאוד לי ולעוד הרבה אנשים נוספים.

decimal
משתמש פעיל
משתמש פעיל

הצטרף / הצטרפה: 08 November 2007
נשלח בתאריך: 05 December 2007 בשעה 04:18 | IP רשוּם
ציטוט decimal

לPHP איזה איזה 700 מחלקות שאף אחד לא צריך ככה שיש הרבה ללמוד , תנסה להכין טופס הרשמה , בדיקת הקלט ע"י JS , אחר כך שליחה לשרת בדיקה בשרת ע"י PHP ואז הכנסת הנתונים ל מסד נתונים (MYSQL) או מה שיש לך בעזרת MYSQL \ SQL

ואחר כך עוד טופס ששולף נתונים ממסד הנתונים לפי חיפוש מסויים נגדי לפי שם או לפי שנה

אם תקפיד על בדיקה ממש טובה ( ערכים לא הגיוניים , INJECTION ועוד כאלה ) זה אימון ממש טוב
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של decimal חפש הודעות אחרות של decimal

_Ran_
משתמש פעיל
משתמש פעיל
סמל אישי

נשלח בתאריך: 06 December 2007 בשעה 00:28 | IP רשוּם
ציטוט _Ran_

תודה על העצה decimal :) מה זה injection ד"א?

ובקשר לשאלה הקודמת שלי - ריכוז בעיות אבטחה בPHP , אני אמקד כמה שאלות:
1) איך מסתירים את הפקודת התחברות לבסיס נתונים (כדי שלא יראו את הסיסמא) - אני יודע שצריך לכתוב :
קוד:

$LinkToMySqlConnect=mysql_connect('host','username','pass')

2) איך אני עושה שלא יוכלו להכניס פקודות בPHP דרך INPUTS? אני הבנתי שאפשר לתת דרך input ערכים למשתנים ודברים בסגנון.

3) בעיקרון, אני אשמח אם תציגו עוד בעיות אבטחה ידועות שעלולות להיווצר בכתיבת קוד PHP :)

תודה מראש, רן

pitoach
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 08 December 2007 בשעה 12:13 | IP רשוּם
ציטוט pitoach

כמה הערות ותגובות :

1. injection = הזרקה (מילה פשוטה באנגלית) וזה בדיוק מה ששאלת עליו בשאלה שתיים. הרעיון הוא הזרקת או הכנסת קוד לתוך טפסים ומשתנים המועברים בשיטת get. ע"י כך ניתן לקבל אינפורמציה על מסד הנתונים, השרת, ועוד. אינפורמציה ו יכולה לשמש לפריצת השרת או האתר. לחילופין ניתן "סתם" להכניס קוד פוגעני למשל סקריפט שיפעיל הודעת אזהרה בלולאה אין סופית כחלק מהודעה בפורום. דבר זה משבית את הפורום לחלוטין כי כל מי שנכנס יופעל לו הסקריפט והמחשב יתקע.

דוגמאות להזרקת נתונים ניתן למצוא גם באתרים גדולים הפונים לילדים (ישנם גם ילדים בני 50) כדי לחסוך עלויות פיתוח.

רשימה חלקית של אתרים בהם ישנם פרצות אבטחה ברמה זו או אחרת (לא בדקתי הכל כרגע אבל אני מניח שהרשימה לא השתנתה) ניתן לראות כאן ולהבין שהנושא מגיע גם לבנקים (בחסות the_licker):

ashdodnews.co.il
orange.co.il
nana.co.il
globes.co.il
rest.co.il
mp3music.co.il
shaveh.co.il
gizmo.co.il
ktl.co.il
zap.nana10.co.il
wol.co.il
פלאפון(pelephone.co.il)
חברת החשמל(israel-electric.co.il)
date4u.co.il
sex4free.co.il
kenyonim.com
mivzakon.co.il
tik-tak.co.il
news-israel.net
nofey-golan.org.il
searchik.co.il
אקסלנס נשואה בית השקעות (xnes.co.il)
megalim.co.il
wisebuy.co.il
6382020.co.il
homeless.co.il
afimilk.co.il
e-city.co.il
education.gov.il
goop.co.il
moreshet.co.il
rating2day.co.il
hotel4u.co.il
bezeqint.net
mybroker.co.il
goforex.co.il
nirshamim.co.il
mednet.co.il
themarker.com
getit.co.il
bizportal.co.il
Ynet
GetPrice
Walla?
בנק מזרחי טפחות
בנק דיסקונט
My Blog!

כל בעל אתר שרוצה להבין מה הבעיה אצלו אשמח לספק בחינם (כמובן) קישור קצר כל עוד אשמור את הנתונים עדיין (אל תשאלו בפורום על אחרים כי לא אספק אינפורמציה על כך)

2. אתה אומר שלמדת כל כך הרבה וסיימת כל כך הרבה מדריכים וכמעט סיימת עוד כמה ולא למדת את השיעור הראשון להערכתי של מה זה בכלל טכנולוגיית צד שרת וטכנולוגיית צד דפדפן. אל תרגיש רע..מנהלי פורומים גדולים של בניית אתרים נותנים תמיכה רחבה ועושים שגיאות אבסורדיות המראות שהם לא למדו יותר נכון ממך לכן ישנם ילדים בני 50 שלמדו 10 שנים בפורומים ובאתרים והם עדיין נמצאים בנקודה שאינם מבינים מה קורה מאחורי הקלעים והתוצאות לפני הקלעים מראות זאת.

הסבר קצר מאוד: קוד הפועל בטכנולוגיית צד שרת ולא חשוב איזה טכנולוגיה (asp;php;cgi;dot.net וכל דבר אחר) ולא חשוב איזה שפה (שפות מסוג שפות סקריפט או שפות ממשפחת שפות תכנות) רץ על השרת ולכן אינו נראה על ידי המשתמש. קוד לפנייה למסד הנתונים הפועל לכן בטכנולוגיית צד שרת אינו נראה על ידי הלקוח ולכן גם הסיסמאות אינן נראות על ידי הגולש (שוב !!! אם הוא כתוב בטכנולוגיית צד שרת ואם לא נעשתה פעולה זדונית לקבלת האינפורמציה הנ"ל והקוד פותח נכון)

3. לגבי השאלה השלישית שלך אני לא ממש מעוניין לשים בפורומים פתוחים ביוזמתי דוגמאות אבל ראה רשימה למעלה והיא גדולה. אם אתה רוצה תוכל לבצע חיפוש בגוגל על המילה injection ותגיע לדוגמאות רבות. בעקרון יש לזכור כמה כללי עבודה חשובים ואני אציג כמה כאן:

א. כל העבודה צריכה להיות בצד שרת וללקוח מציגים רק מה שהוא צריך ולא מעבר

ב. לא לעבוד לעולם בשיטת get אם אפשר לעבוד בשיטת post (עוזר רק נגד המשתמש הרגיל ועם מעט ידע נהיתן לעקוף את זה בקלות)

ג. תמיד בכל שליחת נתונים לבצע בדיקות על הנתונים בצד דפדפן. בקבלת נתונים לבצע בדיקות בצד שרת, בהכנסת נתונים למסדי נתונים לקבוע פורמטים נקיים ולא מיוחדים, בכל העברת נתונים בין לקוח לשרת לוודא שימוש במשתנה אפליקציה או session

ד. לזכור שכל אינפורמציה באינטרנט עוברת בכל האינטרנט וכל מחשב יכול למשוטך ולעקוב אחריה. לכן חובה ושוב פעם חושבה לעבוד עם SSL (Secure Sockets Layer) לאבטחת נתונים הקשוריטם בכסף או אינפורמציה חסויה (זהו סוג של קידוד שלא אפרט כרגע במדוייק)

ביום אחר אולי אמשיך...

מקווה שזה תרם מעט

גלישה מהנה

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של pitoach חפש הודעות אחרות של pitoach בקר בדף הבית של pitoach

_Ran_
משתמש פעיל
משתמש פעיל
סמל אישי

נשלח בתאריך: 08 December 2007 בשעה 13:01 | IP רשוּם
ציטוט _Ran_

Pitoach , הרבה הרבה תודה מקרב לב על התגובה הארוכה והמושקעת :) 

זה בדיוק סוג התגובה שחיפשתי. בקשר ל2, אני הבנתי איך הקוד PHP עובד, אבל פשוט לא לקחתי את זה בחשבון כששאלתי את השאלה (לא עשיתי חיבור בין הדברים ^^). אני אמנם קראתי כ"כ הרבה חומר תאורטי, אבל זה לא מספיק לקרוא וצריך ליישם בתרגול כתיבה, וזה בדיוק מה שאני עומד לעשות. יש לי שאלה בקשר לזה - יש איזושהי דרך להוריד את הקובץ PHP משרת לפני שהוא עבר במנוע PHP של השרת, או שלא?

אני אקח את כל ההערות שנתת לתשומת ליבי, ואני אקרא גם על INJECTION :) שוב, הרבה תודה על העזרה, וכמובן שאני אשמח אם תמשיך אולי ביום אחר, זה תרם לי הרבה, תודה...

TheInsider
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27 October 2008
נשלח בתאריך: 29 October 2008 בשעה 13:41 | IP רשוּם
ציטוט TheInsider

תפסיק לבזבז תזמן שלך ותתחיל לכתוב, אתה תלמד במהלך הפיתוח ותשתפר מגרסה לגרסה.
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של TheInsider חפש הודעות אחרות של TheInsider בקר בדף הבית של TheInsider

עמית
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 05 November 2008 בשעה 11:21 | IP רשוּם
ציטוט עמית

ברצוני לקדם את אתר ההכרויות דייט פור יו כדי לעזור לאנשים למצוא זוגיות ואהבה,האם תוכלו לומר לי כיצד לשדרגו,באיזו תוכנה עלי להשתמש בכדי ש- date4u יהיה נוח לשימוש לכל גולשיו שיוכלו למצוא בקלות ויעילות את החצי השני שלהם ולפתח קשר רציני.
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של עמית חפש הודעות אחרות של עמית בקר בדף הבית של עמית

:)
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 05 November 2008 בשעה 12:47 | IP רשוּם
ציטוט :)

תתחיל לתכנת ... ככה לאט לאט תלמד את מה שחסר לך ותשתפר כי מה זה שווה רק לדעת אם לא עושים עם זה כלום
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של :) חפש הודעות אחרות של :) בקר בדף הבית של :)

hadash
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל

הצטרף / הצטרפה: 05 November 2008
נשלח בתאריך: 05 November 2008 בשעה 17:03 | IP רשוּם
ציטוט hadash

אני רואה הרבה שאלות באינטרנט בנושא זה ושאלה היא 1 איפה אפשר ללמוד PHP שפת תכנות עם קוד פתוח מה שמאפשר לעבוד עם הרבה כלים בלי כסף, כלומר, בחינם.
אפשר ללמוד עם ספרים אבל זה די קשה וזה אולי מתאים לאנשים שיודעים כבר לתכנת בשפה אחרת. אני עשיתי מחקר מעמיק ומצאתי כמה מכללות ו רק 2 מהן מעבירות קורס רציני. זה אינטרביט ו-uptech : אינטרביט נותנת 152 שעות ומחירה פי 2 מ-uptech שבמחיר זה נותנת 190 שעות.
אני עשיתי בחירה בוודאי ב-uptech ועכשיו מחכה לפתיחת הקורס מי שרוצה יכול להצטרף כי ביקוש לזה עולה וחוץ מזה אפשר להיות עצמאי ולעבוד מול לקוחות מכל העולם... מי שמעוניין בזה יכול לפנות לסניפי המכללה בכל הארץ בטל:1-700-708-768 www.uptechpro.co.il
שמחתי לעזור:...

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של hadash חפש הודעות אחרות של hadash

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה