נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות RSS עדכונים
תיכנות
RSS UnderWarrior Forums : RSS תיכנות
נושא

נושא: פונקציית הערכה לפיצוח טקסט

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
nisim761
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 14 May 2009 בשעה 15:45 | IP רשוּם
ציטוט nisim761

אהלן

קיבלתי תרגיל לתכנת אלגוריתם גנטי שיצליח לפצח קידוד של טקסט ויגלה מה הטקסט המקורי היה.
הדרך לגילוי הטקסט המקורי, היא ע"י הצעת כמה קידודים אפשריים, מתן ציון לכל אחד מהם
ואז את הטובים ביותר לוקחים ו'מחברים' (לוקחים חצי מזה וחצי מזה), בתקווה שהאיחוד של שניהם יהיה פתרון טוב עוד יותר.
בתרגיל קיבלנו טקסט שעבר קידוד כך שהוא נראה כמו ג'יבריש ו'מילון' עם כל מיני מילים חוקיות.

ה'לב' העיקרי באלגוריתם, הוא בחירת פונקציית הערכה (זו שנותנת ציון לכל קידוד).
ניסיתי מספר פונקציות: 1) מעבר על הטקסט לאחר שהפעלתי עליו את הקידוד שהצעתי וספירה כמה מילים הן 'חוקיות' ומופיעות במילון, 2) להחזיר את אורך המילה - כאשר מצאתי התאמה מושלמת למילה שבמילון. כשלא מצאתי התאמה מושלמת, החזרתי את מספר האותיות המקסימלי התואמות למילה במילון. נניח אם המילה באורך 5 ויש לה התאמה של 4 אותיות למילה בת 5 אותיות במילון, אז החזרתי 4.
זה לצערי לא עובד מספיק טוב.

אני אתן דוגמה:
נניח שהטקסט שקיבלתי הוא: "נחמ יזג".
עבור הקידוד: "מ=נ, ל=מ, ז=ח, ט=י, ו=ז, ב=ג, הטקסט המקורי המתקבל הוא מזל טוב.

מישהו יכול לעזור ?
תודה ~!
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של nisim761 חפש הודעות אחרות של nisim761 בקר בדף הבית של nisim761

עזריה
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 16 May 2009 בשעה 02:07 | IP רשוּם
ציטוט עזריה

שבת שלום,

1. אני לא מצליח להבין מהכתוב אם אתה מבצע "אבלוציה" בין שיטות הקידוד, או בין הפתרונות.

2. בהנחה שמדובר על פתרונות, אני חושב שפונקציה 2 היא מספיק טובה. נראה לי שהבעיה שלך היא יותר בשלב הרביה והמוטציה מאשר בבחירת פונקציה הערכה. זאת כיוון שבאופן אינטואיטיבי פתרון אחד יהיה טוב על השני אם מס' האותיות התואמות בו גדולות מזה של השני.

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של עזריה חפש הודעות אחרות של עזריה בקר בדף הבית של עזריה

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה