נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות RSS עדכונים
תיכנות
RSS UnderWarrior Forums : RSS תיכנות
נושא

נושא: מה אני צריך ללמוד ב-C?

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
דור
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 14 August 2007 בשעה 20:14 | IP רשוּם
ציטוט דור

בדיוק סיימתי את המדריך הבסיסי שלכם באתר "שפת C-היסודות", אני יודע שזה ממש הבסיס של השפה ואני מעוניין להמשיך ולהיתקדם בשפה זו אז אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מדריכים נוספים יותר מתקדמים שאיתם אני יוכל להמשיך וללמוד.

תודה מראש לכל העונים! 

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של דור חפש הודעות אחרות של דור בקר בדף הבית של דור

elseif
משתמש פעיל
משתמש פעיל

הצטרף / הצטרפה: 10 August 2007
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 14 August 2007 בשעה 23:30 | IP רשוּם
ציטוט elseif

זה לא מספיק לקרוא , צריך להבין ולדעת ליישם, האם הצלחת לפתור את כול התרגילים שם ?
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של elseif חפש הודעות אחרות של elseif

סיפיפיאר
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 14 August 2007 בשעה 23:30 | IP רשוּם
ציטוט סיפיפיאר

אם אני לא טועה יש פה מסמך עם תרגילים. תפתור אותם! אל תדלג על אף תרגיל
אתה חייב להרגיש בטוח עם כל תרגיל ולהיות בטוח שאתה מבין כל שורת קוד שאתה כותב.
אם יש לך שאלה, אפילו הכי קטנה, חפש בגוגל או שאל פה.
זה יעזור לך להתמקצע ב C "טהור", תדע טוב את התחביר, את כל הפעולות הבסיסיות, תדע לעבוד עם פוינטרים ועם מבנים (structs)

אחרי שאתה מבין את כל הבסיס של השפה ואת כל הכלים שהיא נותנת לך, הגיע הזמן לבנות דברים מעניינים. תבחר תחום שמעניין אותך: משחקים, אינטרנט, תלת מימד, עבודה עם מערכת ההפעלהת עיבוד תמונות וכולי...
ותתחיל לחקור על התחום הספציפי הזה בהקשר של C, אתה תמצא בטח מלא כלים וספריות שקשורות לתחום, אם תשלוט טוב בשפה, תוכל בקלות להשתמש בכל הספריות ובמה שהן מציעות ולבנות תוכנות שקשורות לתחום שאתה מתעניין בו. ברגע שתרגיש שמיצית תחום מסויים - עבור לתחום אחר!

זה בערך התהליך שאני עובר בכל פעם שאני לומד שפה חדשה. הפעם הראשונה הכי קשה, אתה צריך ממש לחקור על התחום ולקרוא מלא חומר תאורטי שבכלל לא קשור לשפה
אבל התהליך הזה בהחלט הכרחי, כי אחריו יהיה ממש קל ללמוד שםה חדשה ולעבוד איתה. בהרבה תחומים במחשבים (אינטרנט למשל, עבודה עם הרשת) יש המון דבר במשותף בלי קשר לשפה. למשל, יש ספרייה ב C שנותנת אפשרות להוריד קבצים מהאינטרנט, היא נקראת Libcurl, בפעם הראשונה לקח לי מלא זמן בשביל ללמוד לעבוד איתה יעיל, מאוחר יותר כשעברתי לשפה אחרת [PHP לתורך העניין] והזדקקתי לאפשרות של הורדה מהאינטרנט, הופתעתי לגלות שגם ב PHP יש את אותה הספרייה בדיוק! וגם בעוד הרבה שפות אחרות, מה ששונה זה התחביר ורק הוא תלוי בשפה.

עוד דוגמא היא גרפיקה, יש ספרייה שנקראת openGL שאיתה אפשר לבנות אפליקציות עם גרפיקה, ניתן לעבוד עם הספרייה במלר שפות תכנות כמעט בלי הבדל, הדבר היחיד שמשתנה הוא התחביר.

בהצלחה ומקווה שעזרתי.
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של סיפיפיאר חפש הודעות אחרות של סיפיפיאר בקר בדף הבית של סיפיפיאר

דור
אורח
אורח

נשלח בתאריך: 15 August 2007 בשעה 23:36 | IP רשוּם
ציטוט דור

כן עשיתי גם את קובץ התרגילים+מספר תרגילים נוספים שמצאתי באינטרנט, עכשיו השאלה העיקרית שלי היא האם כדאי להמשיך ולהיתעמק בC או שעדיף לי לעבור מיידית לC++ מכיוון שהמטרה העיקרית שלי בלימודים היא ללמוד כיצד לעבוד בתלת מימד עם ספריות כמו DIRECT3D וOPENGL, מצאתי מספר ספרים ומדריכים ללימוד DIRECTX אבל כולם רשומים את הדוגמאות בC++ ולכן אני לא יודע אם כדאי לי להעמיק בC, או שכדאי לי מייד לעבור לC++, האם אני יזדקק לידע בC כדאי לדעת היטב C++ או שאין קשר בין השפות הנ"ל?
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של דור חפש הודעות אחרות של דור בקר בדף הבית של דור

elseif
משתמש פעיל
משתמש פעיל

הצטרף / הצטרפה: 10 August 2007
משתמש: מנותק/ת
נשלח בתאריך: 16 August 2007 בשעה 00:34 | IP רשוּם
ציטוט elseif

לא ממליץ לך להתחיל ללמוד כאלה דברים - תלמד טוב את הבסיס ( אומנם בסיס אבל הוא נושא גדול מאוד ) - תפתח חשיבה אחרי זה אתה תוכל ללמוד הכול "מהספר" וישר תבין.
עדיף לך גם לדעת איזה סוגי תכנות ישנם ומה עדיף להשתמש ומתי
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של elseif חפש הודעות אחרות של elseif

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה