wabtoop משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 07 June 2006
משתמש: מנותק/ת הודעות: 1
|
נשלח בתאריך: 07 June 2006 בשעה 16:38 | | IP רשוּם
|
|
|
|
יש לי בעיה באסמבלי בשב נתון לי קטע תוכנית של תוכנית המציבה 6 מספרים החל במען 10h ומבצעת את הפעולות הבאות: א. מסכמת את המספרים ב.מחשבת את הממוצע ג.המספר הגדול ביותר ד.המספר הקטן ביותר יש להציג את התוצאות בכתובות 34h 33h 32h 31h 30h אני ירשום את התוכנית בתגובה הבאה אז השאלות אל קטע התוכנית 1.תרשום שמות משתנים ותפקידם 2.תרשום שמות תתי תוכניות ותפקידן 3.אלגרותים מילולי לתתי התוכנית 4.אלגוריתם מילולי לכל התוכנית
זאת התוכנית
תודה מראש
קוד:
.model small .stack 100h .data mone db 6h adress dw ? schum dw ? max_num db ? min_num db ? .code & amp; amp; amp; amp; nbsp; start: mov ax,@data mov ds,ax mov ah,0h mov bx,10h A1: &am p;am p;am p;am p;nb sp; mov al,[bx] push ax dec mone jz A2 inc bx jmp A1 A2: &am p;am p;am p;am p;nb sp; call sum pop dx mov di,30h mov [di],dl pop dx mov [di+1],dl mov [di+2],dh mov bx,10h push bx call max pop dx mov [ds:33h],dl mov bx,10h push bx call max pop dx mov [ds:33h],dl mov bx,10h push bx call min pop dx mov [ds:34h],dl mov ah,4ch int 21h sum: &a mp;a mp;a mp;a mp;n bsp; pop adress mov mone,0h mov schum,0h s1: &am p;am p;am p;am p;nb sp; pop ax add schum,ax inc mone cmp mone,6h jbe s1 mov ax,schum mov dl,6 div dl push ax push schum push adress ret max: pop adress pop bx mov mone,1h mov cl, [bx] mov max_num,cl mx1: inc mone cmp mone,6h ja sofmx mx2: inc bx mov cl , [bx] cmp max_num,cl ja mx1 mov cl , [bx] mov max_num,cl jmp mx1 sofmx: mov cl, max_num mov ch,0 push cx push adress ret min: pop adress pop bx mov mone,1h mov cl,[bx] mov min_num,cl min1: inc mone cmp mone,6h ja sofmin min2: inc bx mov cl,[bx] cmp min_num,cl jb min1 mov cl,[bx] mov min_num,cl jmp min1 sofmin: mov cl, min_num mov ch, 0 push cx push adress ret end start
|
|
|
אז תענו על השאלות ותודה מראש
|