נשלח בתאריך: 04 January 2006 בשעה 23:34 | | IP רשוּם
|
|
|
|
יש לי מבחן ביום שישי ואם אני עובר אותו אני עולה ל 5 יחידות.
ואני לא מצליח לפתור כמה תרגלילם בסדרות בבקשה עזרה!!!!
1)פועל עבד 16 ימים והכין בכל יום מספר קבוע של פריטים יותר מאשר ביום שקדם
לו.בעשרת הימים הראשונים הכין 285 פריטים ואילו בעשרת הימים האחרונים הכין
465 פריטים.
חשב כמה פריטים הכין בסה''כ הפועל.
2)בסולם 21 שלבים.אורך כל שלב קטן ב 2 סיימ מאורך השלב שמתחתיו.סכום אורכי 9 השלבים התחתונים שווה לסכום אורי 12 השלבים העליונים.
חשב את אורך השלב העליו ואת סכום אורכי כל השלבים.
3)מנסרים מוט עץ שאורכו 45 סיימ לחתיכות שאורך כל אחת מהן גדולה ב -2 מ''מ מאורך החתיכה הקודמת לה.
מצא את מספר החתיכות אם אורך החתיכה הקצרה ביותר הוא 3 סיימ וכל ניסור הורס 1 מ''מ מאורך המוט.
4)בתוך ריבוע וטרפז שווה שוקיים חסום אותו מספר של מעגלים זהים.בשורה הראשונה של הטרפז 3 מעגלים ובכל שורה אחרת מעגל אחד יותר מאשר בשורה הרודמת לה.
מצא כמה מעגלים חומים ברביבוע ( או טרפז) אם מספר המעגלים לאורך צלע הריבוע קטן ב 10 ממספר השורות שבטרפז.
5)רץ הקיף מספר פעמים מסלול מעגלי. את ההקפה הראשונה עבר בדקה אחת וכל הקפה אחרת עבר במשך זמן הגדול במספר קבוע של שניות מזמן ההקפה שקדמה לה.את ההקפה ה - 16 עבר במשך 90 שניות.
מצא את האורך המסלוס המעגלי אם בסה''כ עבר הרץ מרחק של 10 ק''מ במשך 35 דקות.
6) ילד טיפס על סולם באופן הבא: תחילה הוא עלה שלב אחד ואחר כך ירד לתחתית הסולם לאחר מכן הוא עלה שני שלבים ושוב ירד לתתים הסולם וכך הוא המשיך - כל פעם הוא עלה שלב אחד יותרמאשר בפעם הקודמת וירד לתחתית הסולם.לאחר שהוא הגיע לשלב העליון של הסולם הוא לא ירד יותר.
מצא את גובה הסולם אם נתון שמרחק בין כל שני שלבים סמוכים הוא 25 ס''מ וידוע שהילד עבר בסה''כ בעלייתו וירידתו 36 מטר.
בבקשה חברים אני מנחנן שתעזרו לי לפתוור בבקשה!!!!!!
|