נושא: שלוש שאלות במודלים חישוביים.
|
|
כותב |
|
גיל אורח
הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין הודעות: 12647
|
נשלח בתאריך: 22 August 2006 בשעה 22:11 | | IP רשוּם
|
|
|
|
1. נגדיר מחלקת שפות חדשה, A. שפה L שייכת לA אמ" קיימות L1 ב RE וL2 בco-RE כך ש L היא החיתוך של L1 וL2. סמנו את הטענה הנכונה: א. RE∪co-RE⊆A. ב. A⊆RE∪co-RE. ג. גם א. וגם ב. נכונות. ד. גם א. וגם ב. לא נכונות.
התשובה הנכונה היא א', אבל אני לא מבין מדוע.
2.להלן בעיית הכרעה: קלט: מכונת טיורינג טיורינג דטרמיניסטית M. שאלה: האם קיים קלט x, אשר בריצת M על x, קיימים שלושה מצבים שונים זה מזה, כך שבמצב הראשון M עוברת פעם אחת, במצב השני פעמיים, ובמצב השלישי שלוש פעמים?
קבעו לאיזו מחלקה שייכת הבעיה הבאה: א. R ב. RE\R ג. co-RE\R ד. אף לא אחת מהנ"ל.
התשובה הנכונה היא ב'. אני חושב שאם M בשפה אז אפשר פשוט לרוץ על כל הקלטים במקביל עד שנתקלים בקלט x המקיים את הדרוש, אבל איך אפשר לעקוב אחרי ריצת M עבור אינסוף קלטים? כלומר, לכל קלט x צריך לזכור באיזה כמה פעמים הוא היה בכל מצב ,את זה אפשר לעשות על ידי שימוש במכונת טיורינג מרובת סרטים- סרט אחד לכל קלט, אך איך נדע מראש בכמה סרטים נשתמש? בנוסף אני לא מצליח לחשוב על שום רדוקציה על מנת להוכיח שהבעיה אינה כריעה.
3. נגדיר את השפה הבאה : L={M| M is a Turing Machine and the function implemented by M is computabe}. האם L כריעה?
אין לי פתרון לשאלה הזו. לדעתי הפתרון הוא שהיא כריעה כי היא טריוויאלית- לכל מכונת טיורינג M הפונ' שM מחשבת היא חשיבה כי קיימת מכונת טיורינג שמחשבת אותה וזו M עצמה. האם זה נכון?
תודה מראש.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
FOGO אורח
|
נשלח בתאריך: 29 August 2006 בשעה 15:36 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שאלה לי אלייך למה אתה מישתמש בזה יש לזה שימוש ביכלל לא ניראה לי. מה זה ביכלל מאיפה הדבר הזה אני מציע לך לילמוד מחשבים.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
MENTIS אורח
|
נשלח בתאריך: 29 August 2006 בשעה 15:40 | | IP רשוּם
|
|
|
|
ניראה לי שזה קשור למטמטיקה לא למחשבים.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
גיל אורח
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 15:42 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שתי התגובות נכתבו בהומור?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
|
|
אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם
|
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה
|