כותב |
|
_Ran_ משתמש פעיל
הצטרף / הצטרפה: 29 October 2007
משתמש: מנותק/ת הודעות: 80
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 16:34 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שלום, רציתי לדעת אם יש לכם המלצה לעורך/סביבת עבודה לPHP :)? ראיתי שיש הרבה כלים ואני לא יודע במה לבחור. למישהו יש המלצה?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
turj אורח
הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין הודעות: 12647
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 18:37 | | IP רשוּם
|
|
|
|
emacs + php-mode ברצינות, הכי טוב שיש ;) עבודה נוחה עם ftp,ssh ועוד כל מיני פרוטוקולים... כשאני על העורך הזה (מה שלא יוצא לי תמיד לצערי), אני עובד 20% יותר מהר. ולא רק ב php, בכל שפה שהיא. מותאם גם לווינדוס וגם ללינוקס, אם כי הסביבה הטבעית שלו היא לינוקס., תמיכה ב Utf-8 יש.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 19:03 | | IP רשוּם
|
|
|
|
סבבה. מחכה לעוד המלצות על תוכנות אחרות/חיזוקים לתוכנה שלך. יש לי רשימה של איזה 5 ד"א (אלה שבאדום זה תשלום/תקופת ניסיון):
Eclipse PDT plugin
StarPhp
Komodo IDE
Zend Studio
PHPEclipse
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
decimal משתמש פעיל
הצטרף / הצטרפה: 08 November 2007
משתמש: מנותק/ת הודעות: 118
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 19:14 | | IP רשוּם
|
|
|
|
dreamweaver או phpDesigner 2008 הכי טובים לדעתי אבל הם בתשלום אם אתה רוצים חינמיים \ קוד מקור פתוח תרשום פה אני מכיר כמה
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 19:34 | | IP רשוּם
|
|
|
|
למה לא, תרשום גם תוכניות חינמיות/קוד פתוח אם אתה יכול :) ושני העורכים האלה - הם מתאימים רק לPHP , או שניתן להשתמש בהם גם לכתיבת CSS וHTML JS וכד' ? אני עד PHP השתמשתי בMicrosoft Visual Web Developer 2008 Express Edition , אבל עכשיו עם PHP אני צריך משהו אחר...
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
הצטרף / הצטרפה: 16 July 2005 מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת הודעות: 4637
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 20:11 | | IP רשוּם
|
|
|
|
notepad++
מספיק סבבה מבחינתי
__________________ עד מתי רשעים יעלוזו?
עַל כֵּן אֶמְאַס וְנִחַמְתִּי עַל עָפָר וָאֵפֶר.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 21:04 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שושן! אתה חי! לאן נעלמת :O היה משעמם פה בלעדיך xD התקנתי את notepad++ , אבל אני מעדיף משהו יותר בסגנון של Microsoft Visual Web Developer 2008 Express Edition. ההשלמה האוטומטית שם הרבה יותר נוחה, ויש שם בדיקה של XHTML Transitional . יש אולי משהו כזה, רק שתומך גם בPHP (ושהוא חינמי כמובן)? decimal, אמרת שיש לך כמה תוכנות :)
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 21:23 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אני בטירונות 02 מקוצרת.
ברור שמשהו כמו visual studio שמוריד לך חצי מהזמן השחור זה הכי הכי סבבה, אבל
קשה מאוד למצוא.
כבר שלחת כאלו למעלה, יותר טוב מזה אני בספק אם תמצא, אתה מוזמן לחפש
בויקיפדיה, איכשהו נוצרה שם רשימה עצומה ומקוטלגת.
זה דווקא רעיון ממש טוב לאתר שמיועד רק להשוואה בין עורכים (עם חיפוש שבנוי לכך
באופן ספציפי).
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
decimal משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 21:30 | | IP רשוּם
|
|
|
|
יש אתר כזה אפילו יותר מאחד , ואני פעם ( שהתחלתי לכתוב XHTML ולא ידעתי איזה תגיות נשארו מה HTML הישן ואיזה מאפיינים וכולי חיפשתי בנרות את "העורך המושלם" שיהי בו בדיקות של כול XHTML 1 , XHTML 1.1 , XHTML 2, HTML 4 ומעלה , CSS 2.1 , כול שפות הצד שרת ובקיצור הכול ואני יכול להגיד ב 100% שאין עורך כזה והעורך שהכי קרוב לזה הוא Microsoft Visual Web Developer 2008 ) ככה אני אישית משתמש ב Microsoft Visual Web Developer 2008 כדי לכתוב הכול חוץ מ PHP ובסוף אני הופך את הדף ל PHP ואז ממשיך ( מסיים רק את הקוד PHP והדף מוכן ) אמרתי שיש עוד כמה שהם קוד מקור פתוח אבל הם עם עוד יותר חסורונות ככה שחשבתי שאם אתה מאוד אוהב קוד פתוח ומוכן להתפשר אז היתי רושם אבל לפי מה שאני רואה שאתה רוצה שזה יהיה כמו VWD אז אין ממש כזה ובכול זאת תנסה את זה : http://tswebeditor.net.tc/ ורק שתדע שהבדיקה XHTML Transitional של VWD היא לא מבטיחה שהדף שלך הוא XHTML Transitional תקין תמיד תבדוק אחרי זה גם ב W3 VALIDATOR ותדאג שיהיה לך בדף קידוד והכול
אגב שאלה אחרת : מישהו יודע מה ההבדלים בין הגרסאות של VWD ( EXPRESS , ועוד אם יש STANDART , PROFFESIONAL ) כי שמעתי שזה רק כול מיני דברים של סינכרון עבודות שנגיד מספר מתכנתים עובדים על אותו הדבר וכאלה , או שיש גם אפשרויות חדשות ממש של עריכה ?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 23 November 2007 בשעה 21:41 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אתה מוזמן לקרוא באתר של מיקרוסופט מה ההבדלים, יש טבלאות יפות וכאלה...
כמובן ששמה עובדים בכל השפות והטכנולוגיות עם אותו עורך, יש תמיכה ב-addons,
ויש הרבה מאוד מאוד מאפיינים מתקדמים לעבודה מקצוענית.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 02:46 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שושן בהצלחה בטירונות ;) אז מבין העורכים שכתבתי למעלה לPHP, על איזה אתם ממליצים? אני פשוט הבאתי את הרשימה הזאת מאיזשהו אתר, אין לי מושג מה כדאי. אני נראה לי אעבוד כמו decimal - הכל חוץ מPHP בתוכנה של microsoft , אבל איפה לעבוד עם הPHP :)?
האפשרות היחידה לנסות לשלב את כל הדברים בעורך אחד היא dreamweaver. אז לפני שאני מנסה *אהמ* להשיג בדרך חוקית ^^ *אהמ* את dreamweaver, מה אתם אומרים עליו? איך הוא לעומת VWD מבחינת השלמה אוטומטית וכל זה, ואיך התמיכה שלו בPHP?
כמובן שאני אבדוק מחר את כל העורכים שנתתם בינתיים, פשוט אין לי זמן עכשיו... תודה על העזרה והתגובות
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
decimal משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 02:55 | | IP רשוּם
|
|
|
|
DREAMWEAVER הוא טוב אבל לא כמו ב VWD ובכול מקרה אני מציע לשלב , כמו שאמרתי , אני עדיין לא מצאתי עורך מושלם ולא נראה לי שיש והוא לא גם ככ חשוב אם תכתוב כמה עמודים אתה תראה שאתה כבר יודע איזה תגיות אפשר לכונן בתוך איזה , מהם המאפיינים של כול תג ואתה לא ממש תצטרך שום עורך ואגב ראיתי את הרשימה שהבאת ואני לא ניסיתי משם את starphp מי שמנסה אותו שירשום פה איך הוא
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 03:03 | | IP רשוּם
|
|
|
|
decimal - אני אשלב בין עורכים, אבל אני צריך להחליט על עורך PHP - עכשיו ניסיתי את מה שנתת http://tswebeditor.net.tc זה חמוד, אבל מעדיף אם יש משהו יותר טוב - מה אתה אומר? באיזה עורך כן להשתמש? במה אתה משתמש? כמובן שאני בינתיים גם מחכה לתגובות של אחרים שייתנו את דעתם על עורך, פשוט רק decimal ואני מחוברים עכשיו בשלוש בלילה ^^
ועוד משהו - ניסיתי להתקין את emacs , ראיתי שזה קצת מסובך וצריך לעשות כל מיני פקודות ודברים (פשוט אין לי כוח לזה עכשיו ב3 בלילה, אני אנסה מחר להתמודד עם זה), אבל יש לכם מושג במקרה אם יש לזה פשוט installer במקום שאני אתחיל להסתבך?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
decimal משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 04:57 | | IP רשוּם
|
|
|
|
EMACAS ו VIM הם עורכים שמשתמשי הלינוקס מאוד אוהבים יש אותם גם לוינדוס אבל אני אף פעם לא הבנתי למה הם נחשבים לככ טובים אני בכול מקרה לא משתמש באף אחד מהם, אני משתמש ב VWD ( ל HTML , CSS , JAVASCRIPT , אני לא מתכנת ASP או ASP NET אבל אם היתי גם לזה היתי משתמש ) ואז אם אני רוצה שזה יהיה דף PHP אני משנה לו את הסיומת וממשיך לערוך אותו ( כותב את קוד ה PHP ) עם phpdesinger 2008 פשוט תנסה אותו ותראה אם הוא טוב לך ... אין משהו יותר טוב וב DREAMWEAVER אני לא ממש משתמש
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 12:29 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אוקיי, תודה על העזרה. אני אנסה עכשיו את להתקין את כל העורכים שהועלו פה ואני אגיע להחלטה :)
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 12:35 | | IP רשוּם
|
|
|
|
DREAMWEAVER זה חרא!
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 13:33 | | IP רשוּם
|
|
|
|
התפלאתי שאף אחד לא אמר את זה עכשיו ^^ פעם, ממזמן ממזמן ממזמן, כשלמדתי פעם ראשונה HTML וJS (לפני 4 שנים), הורדתי dreamweaver , וזה פשוט היה מעפן :P חשבתי שאולי הם השתפרו שחלק מהאנשים אומרים שזה טוב, אבל טעיתי :)
יש לי שאלה בקשר לPHPDESIGNER (התקנתי אותו כבר): איזה תכונות מיוחדות יש לו? חוץ מההשלמה האוטומטית? כאילו איך הוא יכול לעזור לי עוד? יש לו דרך לעשות preview לעמוד? איזה פיצ'רים מיוחדים יש לו שיעזרו לי בקיצור? תודה מראש
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 13:37 | | IP רשוּם
|
|
|
|
preview בגלל שזה כ"כ דינאמי פשוט תריץ ב-localhost
תקרא באתר את הרשימה המלאה, נראה מאוד מאוד שלם ומרשים (בגרסה בתשלום,
הגרסה השנייה היא הממ...לא שווה כמו זאת שבתשלום, לא נראה לי שהייתי מתקין).
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
_Ran_ משתמש פעיל
|
נשלח בתאריך: 24 November 2007 בשעה 15:03 | | IP רשוּם
|
|
|
|
רציתי להמליץ על PHPDesigner - אחלה תוכנה :) הורדתי גרסת ניסיון שלה (יש בה את כל התכונות רק עם הגבלת זמן), ואני ממש מרוצה ^^ מצאתי דרך פשוטה להשיג את הגרסה המלאה בלי הגבלת זמן, אם מישהו מעוניין שייצור איתי קשר בפרטי.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|