כותב |
|
אורח אורח
הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין הודעות: 12647
|
נשלח בתאריך: 30 August 2006 בשעה 21:12 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שלום לכולם, בזמן האחרון התחלתי להתעניין בפרוטוקולים ושימוש בהם בעזרת סוקטים ב C. תחילה עיינתי בכמה מאמרים שסיקרו את פרוקול SMTP ופירטו כמה מהפקודות העיקריות שלו אחר כך פניתי [פה באתר] לדוגמא בשפת C שמשתמשת בפרטוקול, ונדהמתי לגלות עד כמה זה פשוט.. בדיוק כמו שאני כותב ב TELNET מחרוזות כגון "helo" , "rcpt to" ועוד.. כך גם בשפת C, אפשר פשוט ליצור תוכנה שתשלח מחרוזות [שהן בעצם הפקודות שהפרוטוקל מכיר] והשרת יגיב בהתאם ויביא לי עבור כל מחרוזת שאני שולח פלט מסויים. אז באותה הצורה למדתי גם על פרוטוקול POP3 ועל הפקודות העיקריות שלו, רק שהפעם בניתי בעצמי תוכנה בשפת C. התוכנה הייתה פשוטה למדי ופשוט התחברה לשרת POP3, קיבלה את המייל הראשון שממתין והעבירה אותו אל קובץ טקסט במחשב שלי.
אני חדש בעסק הזה והייתי רוצה להבין איך העניינים מתנהלים, האם הכל כל כך פשוט? כלומר, אני יכול עכשיו לדוגמא לקרוא על פרוטוקול FTP ועל הפקודות שלו, ופשוט לבנות תוכנה ב C שתשלח פקודות לשרת FTP כלשהו, ובעצם אני אוכל לעשות כל פעולה שאני עושה עם הדפדפן דרך התוכנה שאני עצמי בניתי. האם בזה מסתכם העניין? פשוט לדעת באילו פקודות משתמש הפרוטוקול?
ומה אם למשל, אני רוצה לבנות תוכנה שתשתמש בפרוטוקול ה ICQ? [יש דבר כזה בכלל?] אני בטוח שזה אפשרי, כי יש הרבה בוטים לאייסיקיו. אם לדוגמא הייתי רוצה מידע על פרוטוקול כללי כמו HTML או SMTP מייד הייתי מוצא תוצאות בגוגל, אבל כשחיפשתי עבור הערך: "ICQ PROTOCOL", לא קיבלתי תוצאות טובות, לא היו אתרים שפירטו באופן מסודר את הפקודות בהן משתמש פרוטוקול האייסיקיו..
ובכן, ייתכן שאני נשמע קצת טיפשי, אבל אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון ומה לא מסתדר אצלי כמו שצריך.. מקווה שתוכלו לעזור לי פה.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
הצטרף / הצטרפה: 16 July 2005 מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת הודעות: 4637
|
נשלח בתאריך: 30 August 2006 בשעה 21:26 | | IP רשוּם
|
|
|
|
יש פרוטוקולים מאוד מורכבים שאתה צריך לפענח ולהכיר בצורה מעולה כדי להשתמש בהם, אבל תודה לאל שכתבו בשבילינו את הסוקטים!
__________________ עד מתי רשעים יעלוזו?
עַל כֵּן אֶמְאַס וְנִחַמְתִּי עַל עָפָר וָאֵפֶר.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
אורח אורח
|
נשלח בתאריך: 30 August 2006 בשעה 21:39 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אוקיי, אז מה לגבי תוכנות כמו Massenger, ICQ איך אני יכול לדוגמא לשלוח לחשבון אייסקיו של מישהו הודעה דרך תוכנה שאני בניתי? יש פקודת מסודרת נגיד send to: <uin number> msg: blablbla ? איך עושים דברים כאלה? תוכנות מסרים מיידיות זאת סתם דוגמא שעלתה לי לראש.. ומה זה בעצם פרוטוקל? אם אני בונה לדוגמא תוכנת client/server פשוטה שמאפשרת ללקוח לשלוח כל מיני מחרוזות [פקודות] לשרת, והשרת יגיב בהתאם למה שנשלח, אז בעצם בניתי פרוטוקול משל עצמי?
לא ניסחתי את התגובות שלי כשאלות מסודרות, בכל זאת אני מקווה שתענו על כל השאלות שמפוזרות בתגובות ולא תתמקדו בחלק אחד..
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
Zibi משתמש חבר
הצטרף / הצטרפה: 21 July 2005
משתמש: מנותק/ת הודעות: 223
|
נשלח בתאריך: 30 August 2006 בשעה 22:08 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אורח כתב:
אוקיי, אז מה לגבי תוכנות כמו Massenger, ICQ איך אני יכול לדוגמא לשלוח לחשבון אייסקיו של מישהו הודעה דרך תוכנה שאני בניתי? יש פקודת מסודרת נגיד send to: <uin number> msg: blablbla ? איך עושים דברים כאלה? תוכנות מסרים מיידיות זאת סתם דוגמא שעלתה לי לראש.. ומה זה בעצם פרוטוקל? אם אני בונה לדוגמא תוכנת client/server פשוטה שמאפשרת ללקוח לשלוח כל מיני מחרוזות [פקודות] לשרת, והשרת יגיב בהתאם למה שנשלח, אז בעצם בניתי פרוטוקול משל עצמי?
לא ניסחתי את התגובות שלי כשאלות מסודרות, בכל זאת אני מקווה שתענו על כל השאלות שמפוזרות בתגובות ולא תתמקדו בחלק אחד..
|
|
|
את הפרוטוקלים של אייסיקיו ומסנג'ר אתה לא תוכל למצוא באינטרנט בצורה מסודרת מהסיבה שהפרוטוקלים האלה הם פרוטוקולים קניינים. אתה תצטרך לחקור אותם בעצמך.
במקרה ותחקור אותם ותפרסם את זה יכולים לתבוע אותך.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 30 August 2006 בשעה 23:09 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מסנג'ר אני די בטוח שהם הוציאו SDK ל-.net אז לא נראה לי שהפרוטוקול שלהם חסוי, פשוט הם לא טרחו יותר מידי לפרסם אותו בטירוף.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
Fate פורומיסט על
הצטרף / הצטרפה: 25 October 2005
משתמש: מנותק/ת הודעות: 571
|
נשלח בתאריך: 30 August 2006 בשעה 23:38 | | IP רשוּם
|
|
|
|
פרוטוקולים טקסטואליים ממש נוחים... כמו שציינתה כאן, SMTP POP3 HTTP FTP, וכו'... אבל יש הרבה מאד פרוטוקוליים בינאריים, שפחות קלים למימוש. דוגמא: ICQ,MSN,World of Warcraft... אבל בכל מקרה זה מסתכם בהבנה של הפקודות של הפרוטוקול, ובניית תוכנה ששולחת את החבילה המתאימה בזמן המתאים....
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
אורח אורח
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 07:50 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אוקיי, הבנתי בערך, עכשיו איך לדוגמא אני מתחיל לחקור? מה צריך לעשות כדי לגלות את הפקודות בהן משתמש פרוקול ה icq?
ואם אפשר תענו על שאר השאלות..
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
Fate פורומיסט על
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 10:14 | | IP רשוּם
|
|
|
|
כמו שנאמר פה כבר פרוטוקול ICQ לא פתוח לעולם, וכל מסמך שתמצא זה מישהו שחקר אותו בעצמו.
בקשר לשאלה של איך לחקור, אז יש תוכנות כמו WireShark, שמאפשרות לראות את התעבורה במחשב, ואז אתה יכול לראות איזה חיבלות שולחת תוכנת האיסיקיו עבור כל פעולה שאתה עושה, ולנסות להתחכות ולהבין מה כל שדה אומר. זה לא קל....
בקשר לשאלה לגבי פרוטוקול, כן, כל תוכנה של שרת לקוח שמדברת אחת עם השנייה באופן כלשהוא שהרגע המצאתה, אז כן, המצאתה פרוטוקול חדש. הפרוטוקול הוא פשוט סט הפקודות שמאפשר לשרת וללקוח לדבר ביניהם ולבצע את הפעולות הדרושות.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 10:27 | | IP רשוּם
|
|
|
|
Ethereal - nice in my opnion
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
Fate פורומיסט על
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 13:17 | | IP רשוּם
|
|
|
|
shoshan כתב:
Ethereal - nice in my opnion
|
|
|
http://www.wireshark.org "
The Ethereal network protocol analyzer has changed its name to
Wireshark.
The name might be new, but the software is the same."
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 13:24 | | IP רשוּם
|
|
|
|
לא ידעתי.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
אורח אורח
|
נשלח בתאריך: 31 August 2006 בשעה 14:16 | | IP רשוּם
|
|
|