כותב |
|
Yoye משתמש מתחיל
הצטרף / הצטרפה: 19 October 2010
משתמש: מנותק/ת הודעות: 14
|
נשלח בתאריך: 19 October 2010 בשעה 22:25 | | IP רשוּם
|
|
|
|
שאלה
מישהו יכיל להסביר לי בצורה פשוטה את אופן השימוש בפרמטר % בקבצי bat?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
הצטרף / הצטרפה: 16 July 2005 מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת הודעות: 4637
|
נשלח בתאריך: 20 October 2010 בשעה 09:56 | | IP רשוּם
|
|
|
|
ישנם שני שימושים:
1. קבצי מערכת (לדוגמא echo %computername%)
2. משתנים
דוגמא:
קוד:
@echo OFF
set uw=http://www.underwar.co.il/
iexplore %uw% |
|
|
3. לולאות (אם שומרים בקובץ BAT יש להחליף אחוז בשני אחוזים כדי, סוג של ESCAPING)
קוד:
FOR /L %i IN (1,1,10) DO @echo %i |
|
|
__________________ עד מתי רשעים יעלוזו?
עַל כֵּן אֶמְאַס וְנִחַמְתִּי עַל עָפָר וָאֵפֶר.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
Yoye משתמש מתחיל
|
נשלח בתאריך: 20 October 2010 בשעה 21:17 | | IP רשוּם
|
|
|
|
לגבי 2
זאת אומרת שפקודת הset וכו׳ תחול על כל שם אחר
חוץ מהשם uw? ואם כן אז מה ההבדל בין * לבין %
?
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
shoshan מנהל האתר
הצטרף / הצטרפה: 16 July 2005 מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת הודעות: 4637
|
נשלח בתאריך: 20 October 2010 בשעה 22:55 | | IP רשוּם
|
|
|
|
* בווינדווס פשוט עוברת לפקודה והיא מחליטה מה לעשות איתה...
למשל DIR משתמשת בה כג'וקר לחיפוש, אם הקובץ או התיקייה מכילה רצף תוים שאפשר להחליף בכוכבית אז הוא מתאים ויוצג.
לדוגמא
קוד:
C:\>dir b*k Volume in drive C is Acer Volume Serial Number is 9C41-2E44
Directory of C:\
04/21/2010 09:21 AM <DIR> book 0 File(s) 0 bytes 1 Dir(s) 128,234,557,440 bytes free |
|
|
בנוגע להתחלה, כן UW יכול להתחלף בכל שם, זה שם של משתנה, כמו X, Y, ASDASD
יש גם משתנים שהמערכת מגדירה כמו windir, computername, ...
אתה יכול להריץ רק SET בלי פרמטרים כדי לראות רשימה של משתנים מוגדרים. ו-SET עם פרמטר אחד מדפיס את הערך שלו
למשל
קוד:
C:\>set ALLUSERSPROFILE=C:\ProgramData CLASSPATH=.;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\lib\ext\QTJava.zip CommonProgramFiles=C:\Program Files\Common Files CommonProgramFiles(x86)=C:\Program Files (x86)\Common Files CommonProgramW6432=C:\Program Files\Common Files ComSpec=C:\Windows\system32\cmd.exe FP_NO_HOST_CHECK=NO HOMEDRIVE=C: NTIPath=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\Syste m32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\EgisTec\MyWinLocker 3\x86;C:\ Program Files (x86)\EgisTec\MyWinLocker 3\x64 NUMBER_OF_PROCESSORS=2 OS=Windows_NT Path=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32 \WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin;C:\Program Files\TortoiseSVN\bin;C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Server 5.1\bin;c:\Progr am Files (x86)\Microsoft SQL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft S QL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\DTS\Binn\;C: \Program Files (x86)\QuickTime\QTSystem\;C:\Windows\System32;C:\Python26;C:\Pyth on26\DLLs;C:\Python26\Scripts;C:\Python26\Lib\site-packages\PyQt4;C:\Python26\gn uplot\bin;C:\Program Files (x86)\pythonxy\console;C:\Program Files (x86)\pythonx y\SciTE-2.11;C:\Program Files (x86)\pythonxy\mingw\bin;C:\Program Files (x86)\Go ogle\google_appengine\ PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH;.MSC PROCESSOR_ARCHITECTURE=AMD64 PROCESSOR_IDENTIFIER=Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10, GenuineIntel PROCESSOR_LEVEL=6 PROCESSOR_REVISION=170a ProgramData=C:\ProgramData ProgramFiles=C:\Program Files ProgramFiles(x86)=C:\Program Files (x86) ProgramW6432=C:\Program Files PROMPT=$P$G PSModulePath=C:\Windows\system32\WindowsPowerShell\v1.0\Modules\ PUBLIC=C:\Users\Public QTJAVA=C:\Program Files (x86)\Java\jre6\lib\ext\QTJava.zip SESSIONNAME=Console SystemDrive=C: SystemRoot=C:\Windows VS100COMNTOOLS=C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\Tools \ windir=C:\Windows
C:\>set username USERNAME=user
C:\>set xxx=yyy
C:\>set ALLUSERSPROFILE=C:\ProgramData
CLASSPATH=.;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\lib\ext\QTJava.zip
CommonProgramFiles=C:\Program Files\Common Files
CommonProgramFiles(x86)=C:\Program Files (x86)\Common Files
CommonProgramW6432=C:\Program Files\Common Files
ComSpec=C:\Windows\system32\cmd.exe
FP_NO_HOST_CHECK=NO
HOMEDRIVE=C:
NTIPath=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\Syste
m32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\EgisTec\MyWinLocker 3\x86;C:\
Program Files (x86)\EgisTec\MyWinLocker 3\x64
NUMBER_OF_PROCESSORS=2
OS=Windows_NT
Path=C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32
\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin;C:\Program
Files\TortoiseSVN\bin;C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Server 5.1\bin;c:\Progr
am Files (x86)\Microsoft SQL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft S
QL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\DTS\Binn\;C:
\Program Files (x86)\QuickTime\QTSystem\;C:\Windows\System32;C:\Python26;C:\Pyth
on26\DLLs;C:\Python26\Scripts;C:\Python26\Lib\site-packages\PyQt4;C:\Python26\gn
uplot\bin;C:\Program Files (x86)\pythonxy\console;C:\Program Files (x86)\pythonx
y\SciTE-2.11;C:\Program Files (x86)\pythonxy\mingw\bin;C:\Program Files (x86)\Go
ogle\google_appengine\
PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH;.MSC
PROCESSOR_ARCHITECTURE=AMD64
PROCESSOR_IDENTIFIER=Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10, GenuineIntel
PROCESSOR_LEVEL=6
PROCESSOR_REVISION=170a
ProgramData=C:\ProgramData
ProgramFiles=C:\Program Files
ProgramFiles(x86)=C:\Program Files (x86)
ProgramW6432=C:\Program Files
PROMPT=$P$G
PSModulePath=C:\Windows\system32\WindowsPowerShell\v1.0\Modules\
PUBLIC=C:\Users\Public
QTJAVA=C:\Program Files (x86)\Java\jre6\lib\ext\QTJava.zip
SESSIONNAME=Console
SystemDrive=C:
SystemRoot=C:\Windows
VS100COMNTOOLS=C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\Tools
\
windir=C:\Windows xxx=yyy
C:\>set xxx xxx=yyy |
|
|
__________________ עד מתי רשעים יעלוזו?
עַל כֵּן אֶמְאַס וְנִחַמְתִּי עַל עָפָר וָאֵפֶר.
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
Yoye משתמש מתחיל
|
נשלח בתאריך: 23 October 2010 בשעה 21:14 | | IP רשוּם
|
|
|
|
תודה רבה וכל הכבוד על ההשקעה!!!
|
חזרה לתחילת העמוד |
|
|
|
|
אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם
|
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה
|