נשלח בתאריך: 18 April 2009 בשעה 05:01 | | IP רשוּם
|
|
|
|
לא מזמן ביצעתי את הניסוי הבא: הנחתי טיפת מים על פלטה רותחת (כ-200 מעלות) מעט קעורה (כדי שהטיפה תשאר במרכז) והתופעה שראיתי היא שהטיפה נשארת כדורית וקצב ההתאדות שלה איטי (לוקח לה כ-2 דקות להיעלם לחלוטין).
לא מצאתי באינטרנט ניסוי דומה או הסבר. שיערתי כי קיימת שכבת אדים בין הפלטה לבין הטיפה המאפשרת ניתוק מגע ביניהן וכך הטיפה נשארת שלמה ולא "נמרחת" על הפלטה. דבר נוסף הוא היווצרות הבדל טמפרטורות בין הפלטה לטיפה (אני לא בטוח כמה זה משמעותי...) מה שגורם לקצב התאדות איטי.
בהמשך הנחתי סרגל בפרונט של הפלטה וצילמתי את המערכת אחת ל-10 שניות. מתוך התמונות בניתי גרף של קוטר הטיפה כפונקציה של הזמן. הבעיה הייתה שמגמת הגרף איננה ברורה (מובן שחזרתי על הניסוי מספר פעמים) ספק לינארית, ספק אקספוננציאלית יורדת (אם כן אז בצורה ממש מתונה). הכוונה ב"אקספוננציאלית יורדת" היא שקצב התקצרות הקוטר הולך וגדל עם הזמן.
שברתי את הראש על איך הגרף התאורטי אמור להיראות, ואיך אפשר להסביר מגמה לינארית/אקספוננציאלית (תלוי מה אני אחליט שזה בסוף, כי לפי הגרף קשה לקבוע בודאות).
אולי גרף של נפח כתלות בזמן יהיה פשוט יותר להסביר.. האמת שעוד לא ניסיתי..
בכל מקרה לא הגעתי למסקנות ברורות...
- אם למישהו יש תובנות או השערות כלשהן בקשר למודל עצמו (של שכבת האדים) או בקשר לגרף הקוטר/נפח כתלות בזמן (שאותו הרבה יותר קשה לי להסביר) אני ממש אשמח לשמוע - זה מאד יעזור לי.
תודה רבה,
טל
|