הרצאה 19 – טרנספורמציית לורנץ והשדה האלגטרומגנטיטרנספורמצית לורנץ של ו- (השדה האלקטרו מגנטי)
במערכת S: בתחום בין הטבלאות: בתחום מחוץ לטבלאות, מתקיים כי . כמו כן, . במערכת S': ראשית נראה כיצד משתנות המהירויות והצפיפויות במעבר למערכת : כעת נביט כיצד משתנים השדות: נשים לב לעובדה כי גם השדה החשמלי וגם השדה המגנטי ב- מערבים את השדה החשמלי וגם את המגנטי שהיו במערכת S.
במערכת : סיכום טרנספורמצית הרכיבים של ו- בכיוונים ניצבים לכיוון המהירות: הכללת התוצאה נכליל כעת את התוצאה שקיבלנו כאן לנוסחאות שאינן תלויות בבחירת מערכת הצירים. דוגמא הוא בכיוון . הוא בכיוון . כאשר אנו רוצים את הרכיב של השדה בכיוון המכפלה היא למעשה מכפלה אנטי ציקלית, ולכן המינוס במשוואה הראשונה נהפך לפלוס במשוואה השניה. משיקולים דומים, נגיע לכך ש: . במילים אחרות, נוכל לכתוב כי . קיבלנו הכללה לנוסחה אותה הצגנו קודם. בצורה דומה ניתן להכליל את כל המשוואות. נציג כאן את התוצאה הסופית: אלו נוסחאות טרנספורמצית השדה המגנטי. אינווריאנטיות
הכוח הפועל על מטען q, כוח לורנץ , נכון בכל מערכת ייחוס. במעבור בין מערכות - השדות משתנים לפי נוסחאות הטרנספורמציה. מקרים פרטיים חשובים מקרה א' במערכת S, , אולם - . אנו למעשה במקרה זה באלקטרוסטטיקה - אם המטענים במנוחה, לא יווצר שדה מגנטי.
במערכת המהירות היחסותית: . נוכל להמשיך לפתח את נוסחת הטרנספורמציה עבור השדה המגנטי בצורה הבאה: מקרה ב' במערכת S, ואילו . במערכת : קיבלנו נוסחה סימטרית לחלוטין לנוסחה עבור השדה המגנטי פרט לסימן. דוגמא - קבלת השדה המגנטי שיוצר מטען נקודה הנע במהירות קבועה
מערכת נעה ביחס למערכת במהירות . ב-, נע במהירות . טרנספורמצית המאורעות המתאימה: . נביט במערכת , בשדה על מישור xz: מופיע שדה מגנטי רק בכיוון .
|
תוכן העניינים:
קישורים רלוונטיים:שיתוף: |
תיקון על התאבכות של N סדקים
כתבת בהערה השנייה שיש יותר מינימות מאשר מקסימות אך זה לא נכון (מכיוון שהפונקציה גזירה...), בין כל 2 מקסימות יש מינימה ובין כל 2 מינימות יש מקסימה.